Aljaška 2007

k článku je připojena galerie

Na devátou jsme se sešli pod házenou, protože jako již tradičně každý rok, i letos jsme neodolali a vydali se lovit zvěř do drsných podmínek mrazivé a nehostinné, leč na zvěř bohaté, Aliašky (jednou do roka ji lze nalézt i kousek nad Řevnicemi). No tak dobře no, já to trochu přikrášluju. Ve skutečnosti jsme se čvachtali v blátě až k Dawsonu, tam se uprostřed močálu rozkládalo vězení... To bylo hlavně zásluhou šerifovy malé posily defakto stále plné. Na druhém konci Dawsonu (cca 10m) pak stáli lovci fronty do banky, aby prodali ulovené kožešiny. Jelikož Dawson i cesty k němu vedoucí jsou neutrálním územím, každý se zde může pohybovat pod rouškou nevinnosti a při hrozbě omrzlin se stavit u ohně, něco zdlábnout a zapít to teplým čajem. Spokojeným lovcům trochu komplikovali život dolaruchtiví pytláci. Jenom tak pro nezasvěcené, na Aliašce platí přísné zákony, na jejichž dodržování vždy dohlíží tlupa nekompromisních šerifů. Povolení k lovu nedostane každý a tak pytláci často končí ve zmíněném vězení. Navíc banka s pytláky nekšeftuje. Zato když je lovec chycen pytlákem, musí mu odevzdat veškeré kožešiny a dolary u sebe mající.


Člověk se sice trochu naběhal, ale sluníčko nám svítilo, nebe bez mráčku, zkrátka takové „normání“ únorové počasí dopomohlo k velice bohatým úlovkům... Jelikož členů lovecké družiny bylo letos hojně (cca 12 – ztráty se nepočítaj) nebylo třeba ani loňských velice oblíbených novotin : Usamy bin Ladina a Bushe. Nejúspěšnějším lovcem se stal Radek. Do řad tuláků sice zatím nepatří, ale s novým oddílovým třičkem se jím určitě brzy stane.
Je až k nevíře, jak těžko jsou pochopitelná slova: „Na křižovatce počkejte.“  Cestou zpět jsme totiž měli menší komplikace s komunikací... Ale snad všichni pochopili Špuntovo zevrubné vysvětlení pojmu : křižovatka. (I když to tak moc nevypadalo, možná příště)  =o)

 

                                                                                                                                                                                                                  Dominika

Vytvořil: Domča | Přidáno: 2007-02-14 12:31:09 | Sdílej na Facebooku